Přihlášení

Plzeň uvidí souboj nejlepších juniorů a juniorek v krasobruslení

Plzeň hostí Mistrovství ČR v krasobruslení pro rok 2015 v sólových kategoriích juniorů a Přebor ČR v sólových kategoriích seniorů. Událost se koná na malé hale ČEZ Arény v termínu 6. a 7. února.


„V pátek proběhne slavnostní zahájení a tréninky všech kategorií. A od 16:45 pak vypukne ostrá soutěž krátkými programy seniorek,“ uvedl ředitel závodu Miroslav Matějů.


První den závodu si krátký program odjedou všechny kategorie – mimo již zmíněných seniorek se v Plzni představí čtyřiadvacítka juniorek, šestice juniorů i jeden senior. „Vyvrcholení soutěže je naplánováno na sobotní dopoledne, respektive poledne, kdy se rozhodne o mistrech a přebornících republiky,“ těší se Matějů na volné jízdy.


Do organizace mistrovství republiky se zapojil celý Krasobruslařský klub Plzeň a Matějů doufá, že se podaří dostát dobré pověsti, které se plzeňský klub těší. „Byli jsme osloveni Českým krasobruslařským svazem, abychom se ujali role hostitelského města. Po krátkém rozmýšlení jsme rádi přijali, neboť v tomto termínu navíc pořádáme Velkou cenu města Plzně 2015,” vysvětluje Miroslav Matějů.


Ta je naplánována hned po skončení mistrovských soutěží, tedy na sobotní odpoledne. Potrvá až do nočních nedělních hodin. Plzeňský klub sice nebude mít své zástupkyně na republikovém šampionátu, ale v žákovských soutěžích při VC Plzně 2015 jich bude hned šest.


Jako první se domácímu publiku představí nejmladší žačky Lucie Adamcová a Kristýna Březinová. V neděli pak v kategorii mladších žaček Denisa Brunátová a mezi žačkami trojice Plzeňaček – Adéla Němcová, Daniela Šedivcová a Lucie Urbanová.


Pokud chcete vidět to nejlepší, co české mladé krasobruslení aktuálně může nabídnout, určitě si od 6. do 8. února najděte cestu na malou halu ČEZ Arény. Vstupné je po všechny tři dny zdarma.