Přihlášení

Krasobruslařky sbírají jeden úspěch za druhým


Krasobruslařky KK Plzeň přivezly na západ Čech dva cenné kovy. O jeden se postarala v kategorii nováčků Lucie Adamcová, o ten druhý pak mladší žačka Vanessa Štefanová.

Lucie Adamcová patří mezi nejmladší plzeňské naděje. Po druhém místě ze závodu nováčků v Roudnici nad Labem se vyšplhala i na stupínek nejvyšší. Ten se stal její kořistí v severočeském Litvínově, kdy za sebou nechala šestnáct mladých krasobruslařek.

Velká plzeňská radost vypukla i na Hrách VI. Zimní olympiády dětí a mládeže na Vysočině. Plzeňačka Vanessa Štefanová obstála v nejsilnější republikové účasti výborně a celkovou druhou volnou jízdou a osobním maximem 70,23 bodu se katapultovala z průběžného pátého místa na bronzový stupínek! Pro Plzeňský kraj to tak byla první medaile z olympijské soutěže od roku 2004 v krasobruslení. Štefanová si tak po šestém místě z pražského závodu (60,59 bodu) zapsala další výrazný úspěch.

Plzeňský kraj reprezentovala v kategorii starších žákyň i Lucie Urbanová. Ta si díky svému osobnímu maximu a čistě předvedené volné jízdě vyjela dvanáctou příčku s bodovým výkonem 52,52 bodu.

Starší Plzeňačky se zúčastnily i dvou celorepublikových soutěží v rámci Českého poháru. Andrea Mentlová startovala v kategorii mladších žaček jak v pražském, tak břeclavském závodě. V hlavním městě České republiky obsadila Mentlová celkové jedenácté místo v konkurenci 25 závodnic s celkovým bodovým výkonem 54,81 bodu. O týden později v Břeclavi dosáhla na první desítku, kdy si osobní maximum vylepšila už na 59,94 bodu.

V Břeclavi se rovněž představila v žákovské kategorii Adéla Němcová, která s bodovým výkonem 56,86 bodu obsadila 23. místo v konkurenci třicítky startujících. V nejmladších žákyních se neztratila ani Denisa Brunátová, která získala dvacátou příčku (26,90 b.).

Velká cena Litvínova 11.1.2014

     

VI. Zimní olympijské hry dětí a mládeže