Přihlášení

Štefanová byla v Brně desátá, Němcová pětadvacátá


Zadáno: 2013-12-07 21:33:30

Další náročný program čekal na plzeňské krasobruslařky. O víkendu bojovaly o co nejlepší umístění v Brně. Moravská metropole hostila klání jak v žákovských kategoriích, tak v juniorských i seniorský. Západočešky měly své zastoupení v kategorii žaček a mladších žaček.

Třicítka mladších žaček měla svou soutěž naplánovanou na sobotu. Z plzeňských závodnic se pro vysoký počet přihlášek mohla účastnit jen Vanessa Štefanová, která západní Čechy reprezentovala rozhodně se ctí. Ačkoli neudržela nadějné páté místo po krátkých programech, vybruslila si v nabité konkurenci desátou příčku s bodovým ziskem 56,61 bodu, díky níž se posunula na průběžné páté místo dlouhodobé soutěže.

V nejstarší žákovské kategorii startovala Adéla Němcová. V neméně silně obsazeném závodě si po vyrovnaných výkonech udržela 25. pozici, jež jí patřila už po krátkých programech. Celkem Němcová dosáhla téměř na padesátibodovou hranici, zůstala jen o kousek pod ní – připsala si celkem 49,35 bodu. Dvanáctileté závodnici aktuálně patří 30. příčka v dlouhodobém žebříčku, který je zároveň nominační listinou pro závěrečné mistrovství republiky, kam se kvalifikuje přesně třicet žákyň.

Plzeňské závodnice po volném týdnu vyplněném tréninkovými dávkami čeká na začátku prosince další celorepublikový závod, který hostí hlavní město Praha.

Nábor do plzeňského krasobruslařského klubu je stále v plném proudu. Více informací na oficiálních stránkách oddílu nebo na telefonním čísle 724 318 239.