Přihlášení
 

Ohlédnutí za MČR 2016 a VC Plzně 2016
 

Plzeňský zimní stadion viděl o prvním únorovém víkendu to nejlepší, co může české krasobruslení v juniorských kategorií vůbec nabídnout.

Do západočeské metropole se totiž sjeli ti nejlepší junioři a ty nejlepší juniorky, aby se v jediném závodě rozhodlo o mistrovských titulech.


Nejdříve se rozhodlo o titulech v žákovských kategoriích mezi tanečními páry. Své zlaté medaile si na krk pověsila dvojice Klára Kazdová a Filip Strubl v mladším žactvu (VSK Technika Brno) a v žactvu se z mistrovského triumfu radovali Karolína Karlíková s Filipem Tashlerem (rovněž VSK Technika Brno).


Poté Plzeň vyznamenala medailistky v přeboru ČR v kategorii seniorek. Stylem start - cíl si zlato vybruslila Brianna Brazze (TJ Stadion Brno), stříbro putovalo do Prostějova za Eliškou Hubáčkovou a třetí cenný kov si s sebou na cestu do Orlové přibalila Hana Kubošová.


Vrchol programu přišel dle očekávání v juniorských kategorií. Elizaveta Ukolová z USK Praha potvrdila svoji roli favoritky a po skvěle zvládnuté a takřka perfektně provedené volné jízdě se vyhoupla z průběžného čtvrtého místa na celkový triumf! Titul vicemistryně zůstal na západě Čech, o což se postarala Michaela Lucie Hanzlíková. Ve své krasobruslařské závodní derniéře si sen o medaili z posledního závodu splnila Klára Světlíková z Uherského Hradiště.


Poslední kategorií, která v Plzni poznala své republikové šampiony, byli junioři. Jiří Bělohradský, 20. muž z evropského šampionátu mužů, dokázal zvítězit v obou částech soutěže a s náskokem více než 16 bodů obhájil loňský triumf. Na druhém místě skončil Petr Kotlařík z Brna a na třetím mladší z Bělohradských - Matyáš. Západní Čechy, konkrétně Cheb, se tak díky oběma talentovaným sourozencům mohl radovat hned z dvou cenných kovů!
 

Kompletní výsledky:

http://czechskating.org/vysledky/htm2211/
 

Po strhujícím finále juniorského šampionátu Plzeň viděla neméně dramatické souboje v žákovských kategoriích v rámci již tradiční a v České republice vyhlášené Velké ceny.

Největší radost na sebe z pohledu pořádajícího klubu strhla Adéla Němcová, která ve snaze o zajištění si účasti na žákovském národním mistrovství zajela své téměř životní programy a osobní rekord navíc podepsala ziskem 6. místa v konkurenci 30 žákyň! První místo zaslouženě putovalo do Kopřivnice, kam ho dovezla Klára Štěpánová.


Nejpočetnější zastoupení měl KK Plzeň v kategorii nejmladších žaček. Rovněž při účasti 30 závodnic Lucie Adamcová získala 19. místo, Denisa Němcová 21. místo a Kristýna Březinová 24. místo. Zlato si vyjela Kateřina Mrázková z Nymburka.


Mezi mladšími žačkami pak kralovala Kateřina Fričová z USK Praha. V kategorii chlapců sbírku zlatých medailí rodiny Mrázků zdvojnásobil Daniel, který zvítězil mezi žáky. Mezi mladšími zvítězil Lukáš Buksa z Uherského Brodu, jenž svedl nesmírně vyrovnanou bitvu s Romanem Musilem z Českého Těšína. Závodníky totiž dělilo pouhých 7 setin bodu po obou programech! V nejmladším žactvu triumfoval Adam Bruml z Karlových Varů.


Kompletní výsledky:

http://czechskating.org/vysledky/htm2106/