Přihlášení

Plzeň hostí souboj nejlepších juniorů a juniorek v krasobruslení

Plzeň hostí Mistrovství ČR v krasobruslení pro rok 2016 v sólových kategoriích juniorů a tanečních párech žáctva a mladšího žactva  a Přebor ČR v sólových kategoriích seniorů. Událost se koná na malé hale HM Arény v termínu 5. a 6. února. Plzeň se role hostitele této významné krasobruslařské události ujala podruhé v řadě. Po loňském úspěchu a zvládnuté organizaci se nebála zvednout hozenou rukavici znovu.
 
Program odstartuje netradičně už ve čtvrtek, kdy západočeská metropole přivítá všechny závodníky a uspořádá slavnostní losování pořadí na páteční krátké programy. Ty odstartují povinnými tanci (mladšího žactva a žactva), poté prostor dostanou seniorky v rámci Přeboru České republiky, po nich svou soutěž zahájí juniorky a junioři. Závěrem pátečního programu budou volné tance, které rozhodnou o mistrovských párech v žákovských kategoriích.
 
Sobotní program přinese další tituly. Nejprve si je vybruslí seniorky a po nich pak juniorky. Vrcholem mistrovství ČR by měl být souboj ve volných jízdách v kategorii juniorů. Představit by se zde měli bratři Bělohradští (starší Jiří je vicemistrem České republiky mezi muži a na evropském dospělém šampionátu získal skvělé 20. místo) a do pořadí bude chtít promluvit i Petr Kotlařík z Brna.
 
Plzeňské publikum se může těšit na Elizavetu Ukolovou, reprezentantku ČR na minulých olympijských hrách, a také na Michaelu Lucii Hanzlíkovou, která na seniorském republikovém šampionátu brala stříbro.
 
Po skončení mistrovských soutěží prostor dostane tradiční Velká cena Plzně, která potrvá až do nočních nedělních hodin. V ní se představí i čtveřice Plzeňanek – nejmladší žačky Lucie Adamcová, Kristýna Březinová a Denisa Němcová. Její starší sestra Adéla bude bojovat mezi žačkami.
 
Pokud chcete vidět to nejlepší, co české mladé krasobruslení aktuálně může nabídnout, určitě si od 5. do 7. února najděte cestu na malou halu HM Arény. Vstupné je po všechny tři dny zdarma.