Přihlášení

Mistrovské tituly pro Duškovou a Bělohradského


Plzeňský zimní stadion viděl o prvním únorovém víkendu to nejlepší, co může české krasobruslení v juniorských kategorií vůbec nabídnout.
Do západočeské metropole se totiž sjeli ti nejlepší junioři a ty nejlepší juniorky, aby se v jediném závodě rozhodlo o mistrovských titulech.

Nejdříve si ale titul Přebornice ČR 2015 vybojovala mezi seniorkami Adéla Jelínková (USK Praha), která potvrdila svou vedoucí pozici po krátkých programech a dokázala za sebou udržet všech soupeřek. Stříbrnou pozici obsadila Eliška Hubáčková z Prostějova, která ve volné jízdě zabojovala a vyhoupla se na druhé místo ze čtvrté průběžné pozice. Bronz putuje do Třince, když jej získala Laura Raszyková.

V juniorské kategorii mezi dívkami nejvíc pozornosti přitahovala Elizaveta Úkolová, loňská česká reprezentantka na zimní olympiádě. Ve své volné jízdě ale pochybila, čehož beze zbytku využila Anna Dušková z USK Praha a získala pro sebe jednak zlatou medaili, tak účast na mistrovství světa juniorek. Na  třetím místě skončila Jana Coufalová, která o tři bodíky za sebou udržela další pražskou závodnici Elizabeth Harsh, která své první krasobruslařské krůčky udělala právě v Plzni.

Vyvrcholení programu přinesly volné jízdy juniorů. V nich zazářil Jiří Bělohradský z SKK Karlovy Vary a vyhoupl se na první místo, čímž si stejně jako Dušková zajistil účast na juniorském světovém šampionátu. Se druhým místem se musel spokojit brněnský Petr Kotlařík a bronzová medaile zamířila do Českých Budějovic díky Martinu Bidařovi.

Kompletní výsledky MČR juniorů a PČR seniorů 2015 zde.