Přihlášení

Mentlová se Štefanovou útočily na medaile


Malá hala na Štefánikově náměstí se pro jeden víkend stala hlavním městem českých krasobruslařů. Aspoň co se žákovských kategorií týče.
 
Ze všech koutů České republiky přijeli do Plzně závodit mladí sportovci ve snaze pojistit si nebo vybojovat si postup na republikový šampionát.
 
Z pořádajícího KK Plzeň se nejvíce dařilo mladším žačkám Andree Mentlové a Vanesse Štefanové., které v nabité konkurenci skončily těsně pod stupni vítězů
 
Na bramborovém stupínku závod dokončila Andrea Mentlová (59.08 bodu), která si nejlepším letošním umístěním polepšila na 19. místo dlouhodobého žebříčku, a definitivně si tak pojistila účast na mistrovství České republiky. Umístění je o to cennější, že Mentlová je v mladších žačkách prvním rokem.
 
Hned za ní skončila Štefanová (57.51 bodu), která jako devátá závodnice celorepublikového žebříčku měla účast na českém šampionátu už jistou.
 
Třetí plzeňskou zástupkyní byla Natálie Brumlová, která si ve svém prvním závodě v této soutěžní kategorii zapsala 23. místo.
 
Z prvenství se v této soutěžní kategorii radovala pražská krasobruslařka Denisa Drábová (71.61 b.), v mladších žácích si zlato z Plzně odvezl Filip Ščerba z Ústí nad Labem.
 
V nejstarší žákovské kategorii triumfovali favorité. V chlapecké kategorii si pro zlatou medaili přesvědčivým výkonem dojel Matyáš Bělohradský z Karlových Varů (108.75 b.) a v dívčí kategorii jeho tréninková kolegyně Michaela Lucie Hanzlíková, která první místo vybojovala s výkonem 93.38 bodu.
 
V soutěži žaček bojovala o pozice i plzeňská Adéla Němcová, která díky povedené volné jízdě získala 27. místo (48.46 bodu).
 
Závod nejmladších žáků ovládl Lukáš Buksa z Uherského Brodu (31.17 bodu). V dívčím souboji si zlatou medaili a pohár vybruslila závodnice USK Praha Denisa Cimlová (37.14 bodu).
 
Plzeňská Denisa Brunátová získala v součtu 27.13 bodu, které jí vyneslo 17. místo.