Přihlášení

Krasobruslařský klub Plzeň pořádá Velkou cenu města Plzně


Malá hala na Štefánikově náměstí bude od 15. do 16. února patřit krasobruslařům. Plzeňský krasobruslařský klub se podruhé ve dvou letech postavil k výzvě uspořádat celorepublikové závody pro nejvyšší závodní úroveň čelem a pozval na svůj led ty nejlepší ze žákovských kategorií.
 
Velká cena města Plzně napíše se mezi závodníky, rozhodčími i trenéry těší velké oblibě. Letos pořadatelé počítají s účastí doslova z celé České republiky, neboť svou účast potvrdili už krasobruslaři i z dalekého Zlína. Na prestiži závodu rozhodně neubírá ani fakt, že se jedná o předposlední podnik před mistrovstvím republiky v žákovských kategoriích. Mnoho mladých nadějí tak bude chtít v ostrém závodě vyzkoušet jízdu na hranici svých možností, jiné zase pokusí proklouznout do finálového výběru pro republikový šampionát.
 
Na pořádání takto velké události se podílí doslova celý Krasobruslařský klub Plzeň. Přípravy na akci probíhají už od konce minulého roku, kdy byli osloveni sponzoři, započala jednání o pronájem ledové plochy a byly pozvány krasobruslařské oddíly z republiky.
 
A na co se můžou diváci těšit? V sobotu se představí mladší žačky, kde bude mít pořádající klub hned tři horká želízka v ohni – Natálii Brumlovou, Andreu Mentlovou a Vanessu Štefanovou. Své síly změří i žáci a nejmladší žačky s plzeňskou zástupkyní Denisou Brunátovou. Druhý den bude podnik pokračovat závodem žaček, ve kterém plzeňské barvy budou hájit Adéla Němcová, Daniela Šedivcová a Lucie Urbanová. Děvčata v programu doplní dvě chlapecké kategorie – mladší a nejmladší žáci.
 
Předběžný časový rozvrh: Sobota 15.2.2014 – 7:00 mladší žačky KP (Brumlová, Mentlová, Štefanová), 10:15 žáci KP, 12:00 nejmladší žačky VJ (Brunátová), 15:15 mladší žačky VJ (Brumlová, Mentlová, Štefanová), 18:30 žáci VJ.
 
Neděle 6.2.2014 – 7:00 žačky KP (Němcová, Šedivcová, Urbanová), 10:15 mladší žáci KP, 11:15 nejmladší žáci VJ, 13:30 žačky VJ (Němcová, Šedivcová, Urbanová), 17:00 mladší žáci VJ.