Přihlášení

Plzeňské mladší žačky zářily v Praze a v Kopřivnici


Krasobruslařsky KK Plzeň bojovaly na republikových kláních v Praze a v Kopřivnici.

Nejvýraznější stopu za sebou zanechala mladší žákyně Vanessa Štefanová. Jedenáctiletá závodnice plzeňského klubu vybojovala v hlavním městě bronzovou medaili, kdy se díky osobnímu rekordu vyšvihla z průběžného čtvrtého místa po krátkých programech na stupně vítězů s celkovým bodovým ziskem 63,67. Další víkend zabodovala i v daleké Kopřivnici, kde si znovu zvýšila hranici osobního maxima už na 66,73 bodu a obsadila mezi třicítkou závodnic šestou pozici.

Na obou podnicích se dařilo i další mladší žačce Andree Mentlové. Ta si čistě zajetou volnou jízdou v pražském závodě také vylepšila osobní maximum a z třináctého místa se posunula na výborné deváté místo, když si celkem připsala 55,01 bodu. Další nejlepší výkon mladé Plzeňačky přišel v již Kopřivnici, kde obsadila třináctou pozici a vyhoupla se už na 58,22 bodu.

Nejpočetnější zastoupení měl plzeňský krasobruslařský klub v kategorii žákyň. V Praze se nejlépe dařilo Adéle Němcové, která získala 51,87 bodu, což jí přisoudilo celkovou 18. příčku v konkurenci třiceti děvčat. Na 21. místě skončila Lucie Urbanová, která získala 51,13 bodu a o tři pozice níže pak Daniela Šedivcová (47,11 bodu). Stejná trojice reprezentovala plzeňské barvy i v Kopřivnici. V tomto závodě soutěžilo 25 žákyň a Plzeňačky braly 20., 21. a 22. pozici. Urbanová získala 48,95 bodu, Šedivcová 44,46 bodu a Němcová pak 43,64 bodu.

Velká cena USK Praha 7. - 8.12.2013