Přihlášení

Velká cena Plzně zná své vítěze

Plynule na MČR juniorů a PČR seniorů 2015 navázala v sobotu 7. února již tradiční Velká cena Plzně.

Nejprve své síly změřily chlapecké kategorie. Mezi nejmladšími žáky si zlatou medaili vybruslil David Čurilla z Havířova, mezi mladšími jednoznačně kraloval nymburský Daniel Mrázek a soutěž žáků stylem start - cíl ovládl Filip Ščerba z Ústí nad Labem.

Poté na řadu přišla jako je milým zvykem 30 nejmladšími žačkami nabitá soutěž, tentokrát už i s plzeňskou účastí. 24. místo obsadila Kristýna Březinová (21,58 b.), která jen o 23 setin porazila svou klubovou partnerku Lucii Adamcovou (21,35 b.). Potěšujícím faktem bylo pro obě děvčata, že si vylepšila svá letošní maxima. Zlatou medaili si z Plzně odvezla do Karlových Varů Thea Reichmacherová, která zvítězila o více než 5 bodů a proměnila soutěž ve svou exhibici.

Nedělní den patřil žačkám a mladším žačkám. Nejstarší žákovská kategorie slibovala klání tří závodnic pořádajícího klubu. Bohužel ale Lucie Urbanová musela po krátkých programech vinou zranění odstoupit, a tak závod dokončily jen Adéla Němcová a Daniela Šedivcová. Němcová získala pro Plzeň 17. místo (52,35 b.) a Šedivcová přidala 23. pozici (46,90 b.). Výhru si z plzeňského ledu připsala znovu jednoznačně Andrea Kresničerová z Liberce.

Mezi mladšími žačkami se představila jediná krasobruslařka KK Plzeň - Denisa Brunátová. Ta získala druhým nejlepším letošním výkonem (48,34 b.) mezi třiceti soupeřkami 20. místo. Pro prvenství si až z Kopřivnice dojela Klára Štěpánová.

Kompletní výsledky VC Plzně 2015 zde.