Přihlášení

Plzeňské krasobruslení závodí v Čechách i na Moravě


Po Novém roce se osm závodnic a závodníků vydalo na závody do Loun. Mezi nejmenší přípravkou se neztratili Davídek Kasl (17. místo) ani Emmička Vajdíková (18. místo). V přípravce II přidala Julinka Říhová 13. pozici. Mezi nováčky bojovalo trio svěřenkyň trenérky Majdy Roušalové - Niky Straková zapsala 10. místo, Kačka Šmídová 12. místo a Naty Straková 14. místo. V kategorii nejmladšího žactva A se dařilo Lucce Adamcové, která obsadila 5. pozici. Její starší sestra Nikol závodila mezi mladším žactvem B a vybojovala bramborovou medaili za 4. místo.

O týden později pořádal Uherský Brod závody v rámci Českého poháru, kde plzeňské barvy hájila žačka Adéla Němcová. Ta si s bodovým výkonem 54,04 b. připsala 22. místo v boji o účast na mistrovství republiky.

V dalším podniku nejvyšší soutěže pak Adéla startovala i na Velké ceně  Prahy 2015, kde si získala za 49,61b. 20. pozici. V mladším žactvu se představila Denisa Brunátová, která ve volné jízdě zabojovala a vyhoupla se na konečné 26. místo (45,65b.). Mezi nejmladšími žačkami závodily dvě Plzeňačky - Týna Březinová obsadila 23. místo (20,78b.) a Lucka Adamcová 27. místo (18,96 b.).

Souběžně s pražským závodem startovaly mladší závodnice KK Plzeň v Mladé Boleslavi. Zde si Maya Hladká mezi nováčky připsala 19. místo a její treninková parťačka Majda Legátová 15. příčku v soutěži mladších nováčků.