Přihlášení

Vanessa Štefanová přivezla z Bratislavy 11. místo


První mezinárodní zkušenost nabrala ve slovenské Bratislavě o prvním lednovém víkendu talentovaná závodnice Krasobruslařského klubu Plzeň Vanessa Štefanová.

Novoroční pohár přilákal závodníky a závodnice z celé Evropy, diváci mohli vidět výkony kazašských krasobruslařek, Rakušanek, Lotyšek nebo i maďarských a běloruských mladých nadějí.

Štefanová startovala v kateforii Pre-Noviced Girls, která svedla dohromady děvčata od deseti do dvanácti let. V konkurenci 21 závodnic vybojovala 11. místo. „Svou jízdou jsem otevírala celý závod a dolehla na mě nervozita z mezinárodního prostředí. Nepředvedla jsem všechno, co umím, takže takto vysoké umístění je vážně dobré,“ řekla po závodě Štefanová, která si připsala 31,71 bodu.

Závod probíhal jinak, než jsou děvčata zvyklá z České republiky. Krátký program byl vynechán a závodnice soupeřily jen ve volné jízdě, která oproti českým pravidlům měla o 30 vteřin delší stopáž. Trvala tedy rovné tři minuty.

„S delší volnou jízdou se Vanesska popasovala statečně. Na nácvik byl kvůli náročnému tréninkovému plánu pouhý týden, a ona měla tak velice málo času na zažití programu. Jedenácté místo v mezinárodní konkurenci je dobrým začátkem pro závody tohoto rozměru a věřím, že bude pro Vandu povzbuzením do další práce,“ zhodnotila vystoupení své svěřenkyně trenérka Lucie Mužíková.